Γιατί να επιλέξετε βαμβακερά κλινοσκεπάσματα;

Το βαμβάκι είναι ένα δημοφιλές υλικό για αιώνες και είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα φυσικά υλικά παγκοσμίως. Είναι ευέλικτο, ανθεκτικό και βοηθά ακόμη και στην απώθηση των οσμών. Ως υλικό που αναπνέει, τα βαμβακερά σεντόνια μπορούν επίσης να απορροφήσουν τη θερμότητα του σώματος από εσάς, δίνοντάς σας έναν πιο άνετο βραδινό ύπνο.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, το βαμβάκι μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά τους ερεθισμούς, χάρη στις υποαλλεργικές του ιδιότητες. Τα βαμβακερά σεντόνια υψηλής ποιότητας διαρκούν πολύ και κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, η συντήρηση είναι χαμηλή χωρίς να χρειάζεται πλύσιμο στο χέρι. Είναι επίσης δυνατό να στεγνώσετε τα βαμβακερά σεντόνια σε χαμηλή θερμοκρασία.

Επιλέγοντας σετ κλινοσκεπασμάτων πολυτελείας
Έτσι, τώρα αποφασίσατε ότι το βαμβάκι είναι το πολυτελές ύφασμα κρεβατιού της επιλογής σας, η γκάμα των διαθέσιμων υλικών και στυλ μπορεί να μοιάζει σαν ναρκοπέδιο. Όχι μόνο θέλετε να επιτύχετε την καλύτερη εμφάνιση, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την τιμή, την ποιότητα, τη μακροζωία του κρεβατιού σας και ίσως το πιο σημαντικό, πώς νιώθετε το ύφασμα ενώ είστε στο κρεβάτι.

Τα πολυτελή κλινοσκεπάσματα συχνά θεωρούνται ότι είναι μόνο μετάξι ή σατέν και ενώ αυτά τα υλικά μπορούν να αισθάνονται πολυτελή, δεν παρέχουν τις ίδιες ιδιότητες με το βαμβάκι.

Τα βαμβακερά κλινοσκεπάσματα αποπνέουν ποιότητα και στυλ, καθιστώντας το ιδανικό υλικό για πολυτελή σετ παπλωμάτων. Εκτός από την πολυτέλεια, το βαμβάκι προσφέρει επίσης μια σειρά από πρακτικά οφέλη που μπορεί να μην είχατε καν σκεφτεί.

Ιστορία του βαμβακιού
Το βαμβάκι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για κλινοσκεπάσματα και μαλακά έπιπλα σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται ότι οι πρώτες χώρες που χρησιμοποίησαν το βαμβάκι ήταν η Ινδία και το Πακιστάν.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη βαμβακιού, με το αιγυπτιακό βαμβάκι να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Προέρχεται από το είδος Gossypium Barbadense και χάρη στο υψηλότερο κλίμα στην Αίγυπτο, αυτός ο τύπος βαμβακιού παράγει μακριές, μαλακές ίνες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λινού και βαμβακιού;

Τόσο το λινό όσο και το βαμβάκι είναι δημοφιλή υλικά όταν πρόκειται για πολυτελή κλινοσκεπάσματα. Και οι δύο φυσικές ίνες, η κύρια διαφορά είναι ότι το βαμβάκι είναι φτιαγμένο από φυτά και το λινό από φυτά λιναριού. Το λινό είναι παχύτερο και πιο ανθεκτικό, ενώ το βαμβάκι είναι λεπτότερο και μπορεί να υφανθεί σε ένα ύφασμα με υψηλότερο αριθμό νημάτων.

Τα λευκά είδη έχουν πιο τραγανή αίσθηση από το βαμβάκι, αλλά γίνονται πιο μαλακά όσο περισσότερο χειρίζονται. Το βαμβάκι, από την άλλη πλευρά, είναι πιο απαλό στην αφή χάρη στις αφράτες ίνες (Bolls) που παράγει το φυτό του.

Τόσο τα βαμβακερά όσο και τα λινά κλινοσκεπάσματα είναι απορροφητικά και παρέχουν δροσιά και φρεσκάδα στα σεντόνια όταν ο καιρός είναι ζεστός. Τα λευκά είδη έχουν την ικανότητα να αποκτούν υγρασία χωρίς να αισθάνονται αμέσως υγρασία και γίνονται πιο δυνατά όταν είναι βρεγμένα. Το λινό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων.

Βαμβακερά κλινοσκεπάσματα
Είτε επιλέγετε ένα βαμβακερό πάπλωμα για να είστε το μονό κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρά σας είτε ένα βαμβακερό πάπλωμα super king, υπάρχουν λίγα μειονεκτήματα στην επιλογή ενός βαμβακερού ως υλικό για το κρεβάτι σας.

Η συλλογή λευκών κλινοσκεπασμάτων της home&hotel σάς επιτρέπει να μιμηθείτε ένα κομψό στυλ ξενοδοχείου πέντε αστέρων με τον ανώτερο αριθμό 400 κλωστών. Το ραμμένο κορδόνι παρέχει ένα περίγραμμα για να δημιουργήσει κομψή γοητεία και διαχρονική κομψότητα. Διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα με κούμπωμα με κουμπί.

Μενού