Είναι κατάλληλο για εσάς ένα απλό σεντόνι ή ένα σεντόνι με λάστιχο;

Κανένα κρεβάτι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα πολυτελές μαλακό σεντόνι και ένα σεντόνι με λάστιχο. Το σεντόνι με λάστιχο μπαίνει σφιχτά κάτω από το στρώμα σας για να παρέχει ένα άνετο κάλυμμα στρώματος, ενώ ένα απλό σεντόνι είναι ένα ορθογώνιο σεντόνι που συνήθως τοποθετείται πάνω είτε από ένα εφαρμοστό σεντόνι είτε από ένα γυμνό στρώμα.

Σε αυτό το blog, μοιραζόμαστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την επιλογή του σωστού σεντονιού για το κρεβάτι σας.

Τι είναι ένα επίπεδο σεντόνι η αλλιώς πανωσέντονο;

Ένα επίπεδο σεντόνι είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο σεντόνι που τοποθετούμε συνήθως κάτω από το πάπλωμα. Συχνά γνωστό ως πανωσέντονο, το επίπεδο σεντόνι χρησιμοποιείται συνήθως για να παρέχει ένα επιπλέον στρώμα άνεσης ανάμεσα σε εσάς και το πάπλωμα σας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το παπλωματοκάλυμμά σας.

Τα επίπεδα σεντόνια μπορούν επίσης να απλωθούν ή να τοποθετηθούν κάτω από το στρώμα σας στη θέση ενός τοποθετημένου σεντονιού.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός επίπεδου σεντονιού:

Τα μαλακά βαμβακερά επίπεδα σεντόνια λειτουργούν ως στρώμα ανάμεσα σε εσάς και το πάπλωμα σας, παρέχοντας στον ύπνο σας επιπλέον ζεστασιά και άνεση.
Αποκτάται μια αίσθηση εμπνευσμένη από ένα πολυτελές ξενοδοχείο προσθέτοντας ένα επίπεδο σεντόνι στο κρεβάτι σας.

Τα επίπεδα σεντόνια αφαιρούνται και πλένονται εύκολα, ώστε να απολαμβάνετε πάντα φρέσκα κλινοσκεπάσματα.
Καθώς ένα επίπεδο σεντόνι λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα ανάμεσα σε εσάς και το πάπλωμά σας, η παπλωματοθήκη σας θα προστατεύεται και έτσι δεν θα χρειάζεται να το πλένετε τόσο συχνά.
Ένα επίπεδο σεντόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κουβέρτα, προσφέροντας ένα επιπλέον στρώμα ζεστασιάς χωρίς να βαραίνει το πάπλωμα σας.
Θα μπορούσατε να επιλέξετε να κοιμάστε απλά με ένα επίπεδο σεντόνι από πάνω σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Παρέχει τέλεια ευελιξία για τον απόλυτο βραδινό ύπνο!

Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι με ένα επίπεδο σεντόνι;

Εξαρτάται από εσάς αν θα βάλετε ένα επίπεδο σεντόνι ή θα το αφήσετε απλωμένο από πάνω σας ενώ κοιμάστε. Ενώ μπορεί να απολαμβάνετε την αίσθηση ότι είστε στριμωγμένοι σε ένα επίπεδο σεντόνι, εάν κοιμάστε ανήσυχα, μπορεί να βρείτε το επίπεδο σεντόνι πολύ περιοριστικό. Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε το καλοκαίρι, θα πρέπει πιθανώς να αποφύγετε να βάζετε το επίπεδο σεντόνι σας, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε πιο εύκολα τα στρώματα των κλινοσκεπασμάτων εάν ζεσταθείτε πολύ.

Ενώ ένα επίπεδο σεντόνι θα πρέπει να μένει καλά στη θέση του εάν είναι τοποθετημένο κάτω από τα πλαϊνά του στρώματός σας, με την πάροδο του χρόνου το επίπεδο σεντόνι σας μπορεί να χαλαρώσει. Για να διατηρήσετε ένα επίπεδο σεντόνι κουμπωμένο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ελαστικές ταινίες ή σεντόνια με λάστιχο.

Τα τοποθετημένα σεντόνια είναι ειδικά σχεδιασμένα με ελαστικές γωνίες για να τα κρατούν στη θέση τους – ένα βαθύ εφαρμοστό σεντόνι πρέπει να αγκαλιάζει το στρώμα ιδιαίτερα καλά. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι το τοποθετημένο σεντόνι σας εξακολουθεί να σβήνει από καιρό σε καιρό, θα μπορούσατε να βρείτε την απάντηση στα κλινοσκεπάσματα σας. Τα κλινοσκεπάσματα από 100% βαμβάκι, για παράδειγμα, παρέχουν πρόσθετη τριβή που σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες για να χαλαρώσει το τοποθετημένο σεντόνι σας.

Τι είναι ένα προσαρμοσμένο σεντόνι;

Ένα εφαρμοστό σεντόνι είναι ένα κομμάτι υλικού που έχει ελαστικές γωνίες, ώστε να μπορεί να τραβιέται εύκολα πάνω από το στρώμα σας και να στερεώνεται στη θέση του για άνετη εφαρμογή. Τα τοποθετημένα σεντόνια είναι αυτά στα οποία ξαπλώνετε και λειτουργούν ως στρώμα ανάμεσα σε εσάς και το στρώμα σας (ή το προστατευτικό και το επάνω μέρος του στρώματός σας). Αυτό διατηρεί το στρώμα σας καθαρό και παρέχει ένα επιπλέον στρώμα απαλής άνεσης ενώ κοιμάστε.

Η χρήση ενός εφαρμοστού σεντονιού έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Ένα προσαρμοσμένο σεντόνι παρέχει μια άτσαλη, λεία επιφάνεια για ύπνο, που απογειώνει την άνεσή σας.
Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο σεντόνι – απλά περάστε τις ελαστικές γωνίες πάνω από το στρώμα σας για άνετη εφαρμογή.
Το επιπλέον στρώμα προστατεύει το στρώμα σας, έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το καθάρισμα του προστατευτικού ή του επάνω μέρους του στρώματός σας τόσο συχνά.
Τα τοποθετημένα σεντόνια αφαιρούνται και καθαρίζονται εύκολα, γι’ αυτό φροντίστε να τα πλένετε τακτικά.
Τι είναι το προστατευτικό στρώματος και μαξιλαριού;
Ένα βαθύ τοποθετημένο σεντόνι επιτρέπει επιπλέον χώρο, ώστε το τοποθετημένο σεντόνι σας να μπορεί να καλύψει πλήρως το στρώμα σας. Τα βαθιά τοποθετημένα σεντόνια είναι ιδανικά για πιο χοντρά στρώματα ή για κρεβάτια με πάνω μέρος στρώματος και προστατευτικά που αυξάνουν το συνολικό ύψος.

Τα προστατευτικά στρώματος και μαξιλαριού της home&hotel
διατίθενται σε τυπικά μεγέθη για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μέγεθος στρώματος.

Επίπεδα σεντόνια vs Εφαρμοσμένα σεντόνια

Τα τοποθετημένα σεντόνια είναι τοποθετημένα πάνω από το στρώμα σας και πρέπει να βρίσκονται κάτω από εσάς, ενώ ένα επίπεδο σεντόνι πρέπει να σας καλύπτει, λειτουργώντας ως στρώμα ανάμεσα σε εσάς και το πάπλωμά σας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα επίπεδο σεντόνι ή ένα προσαρμοσμένο σεντόνι;

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο! Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα επίπεδο είτε ένα εφαρμοστό σεντόνι για να καλύψει το στρώμα σας, τα τοποθετημένα σεντόνια είναι συχνά η προτιμώμενη επιλογή, καθώς είναι πιο εύκολο να γλιστρήσουν και να στερεωθούν στη θέση τους χάρη στις ελαστικές γωνίες τους. Μόλις το τοποθετημένο σεντόνι σας τοποθετηθεί, στρώστε το επίπεδο σεντόνι σας από πάνω, ακολουθούμενο από το πάπλωμά σας και είστε έτοιμοι για τον απόλυτο βραδινό ύπνο.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν απλώς ένα εφαρμοστό σεντόνι και να παραιτηθούν από το επάνω σεντόνι, καθώς βρίσκουν πιο άνετο να χαϊδεύονται με ένα άνετο πάπλωμα. Θυμηθείτε, εάν επιλέξετε να κοιμάστε με ένα επίπεδο σεντόνι, θα πρέπει να το απλώνετε και να το βάζετε κάθε πρωί καθώς στρώνετε το κρεβάτι σας, ώστε να φαίνεται υπέροχο όλη την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα να είστε έτοιμοι να σκαρφαλώσετε κατευθείαν το βράδυ.

Μπορείτε να μετατρέψετε τα επίπεδα σεντόνια σε τοποθετημένα σεντόνια;

Πολλά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν επίπεδα σεντόνια αντί για τοποθετημένα σεντόνια για πιο πολυτελές φινίρισμα και είναι συνήθως πιο εύκολο να σιδερωθούν, να διπλωθούν και να αποθηκευτούν μόλις πλυθούν. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να σηκώνετε ένα βαρύ στρώμα όταν χρησιμοποιείτε ένα επίπεδο σεντόνι ως κάτω σεντόνι.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο σεντόνι αντί για ένα εφαρμοστό σεντόνι για το κάτω στρώμα του κρεβατιού σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να δημιουργείτε γωνίες νοσοκομείου! Αυτό θα διασφαλίσει ότι το επίπεδο σεντόνι σας θα παραμείνει όμορφα στη θέση του όλη τη νύχτα.

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για τα σεντόνια σας;

Τόσο τα επίπεδα όσο και τα τοποθετημένα σεντόνια διατίθενται σε μια σειρά μεγεθών που ταιριάζουν στο μέγεθος του στρώματός σας. Εάν έχετε ένα κρεβάτι king size, για παράδειγμα, επιλέξτε ένα σεντόνι king size. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν επιλέγετε το σωστό μέγεθος για το τοποθετημένο σεντόνι σας, καθώς οι ελαστικές γωνίες δεν θα ταιριάζουν άνετα, εκτός εάν είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος στρώματος.

Εάν προτιμάτε να κοιμάστε κάτω από ένα μεγαλύτερο σεντόνι, επιλέξτε ένα επίπεδο σεντόνι που είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το μέγεθος του στρώματός σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα διπλό κρεβάτι, αλλά θέλετε να κοιμηθείτε κάτω από ένα πιο πλωτό στρώμα, επιλέξτε ένα επίπεδο σεντόνι king size.

Τι Υλικό για Επίπεδο σεντόνι και τι Εφαρμοσμένο σεντόνι Να Διαλέξω;

Όπως συμβαίνει με όλους τους τύπους κλινοσκεπασμάτων, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε ποιοτικό υλικό που είναι ανθεκτικό και αναπνέει. Το δέρμα σας έρχεται σε επαφή τόσο με επίπεδα όσο και με εφαρμοστά σεντόνια, γι’ αυτό σας συνιστούμε να επιλέξετε βαμβάκι για μια απαλή, αναπνεύσιμη επιλογή που μπορεί επίσης να πλυθεί εύκολα.

Τα επίπεδα σεντόνια μας διατίθενται από 100% αιγυπτιακό βαμβάκι, βαμβάκι περκάλι ή βαμβάκι σατέν. Τα σεντόνια home&hotel διατίθενται επίσης από 100% αιγυπτιακό βαμβάκι, περκάλι βαμβακιού, βαμβάκι σατέν, βουρτσισμένο βαμβάκι ή μεταξένιο λείο λινό και βαμβάκι.

Ενώ καθένα από τα επίπεδα και εφαρμοστά σεντόνια μας είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, είναι κατασκευασμένα με διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχουν ορισμένα φινιρίσματα. Το βαμβακερό σατέν, για παράδειγμα, έχει πολυτελή γυαλάδα και μεταξένιο φινίρισμα, ενώ το βαμβακερό περκάλι υφαίνεται για να παρέχει ματ εμφάνιση. Η προσωπική σας προτίμηση στυλ θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιον τύπο βαμβακερού σεντόνι DUSK να επιλέξετε.

Εναρμόνιση των κλινοσκεπασμάτων σας;

Τα επίπεδα και εφαρμοστά σεντόνια σας θα πρέπει να συμπληρώνουν το σετ κρεβατιού σας. Από τις μαξιλαροθήκες σας μέχρι το παπλωματοθήκη σας, ολόκληρο το κρεβάτι σας πρέπει να φαίνεται συντονισμένο. Αν θέλετε μια κλασική, πεντακάθαρη εμφάνιση, τότε τα λευκά εφαρμοστά σεντόνια μας μπορούν να ολοκληρώσουν το σύνολο. Ωστόσο, για μια πινελιά χρώματος, δοκιμάστε ένα σεντόνι με γκρι ή ανθρακί για να δημιουργήσετε μια βάση με αντίθεση για το υπόλοιπο πιο ανοιχτό κρεβάτι σας.

Τα επίπεδα σεντόνια με διακοσμητικό περίγραμμα προσφέρουν μια κλασική πινελιά στυλ. Είτε επιλέξετε ένα λευκό σεντόνι με ναυτικό περίγραμμα είτε ένα γκρι σεντόνι με ένα εντυπωσιακό λευκό περίγραμμα, σίγουρα θα κάνετε μια δήλωση με το κρεβάτι σας. Το περίγραμμα θα ντύνεται κομψά στα πλαϊνά, προσθέτοντας στυλ σε κάθε κρεβάτι.

Φροντίδα για τα σεντόνια σας;

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε προσεκτικά, να διπλώνετε και να αποθηκεύετε τα σεντόνια σας έτοιμα για χρήση. Το δίπλωμα των σεντονιών σας θα σας επιτρέψει να τα στοιβάζετε τακτοποιημένα και να χρησιμοποιείτε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Πώς να διπλώσετε ένα προσαρμοσμένο φύλλο;

Πριν ξεκινήσετε να διπλώνετε το τοποθετημένο φύλλο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξομαλύνει πλήρως τυχόν ρυτίδες. Στη συνέχεια, διπλώστε το τοποθετημένο φύλλο σας στη μέση, βάζοντας τις επάνω γωνίες στις κάτω γωνίες σαν μια τσέπη – επαναλάβετε αυτό το βήμα ξανά. Θα πρέπει να έχετε ένα ορθογώνιο σχήμα μπροστά σας, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να διπλώσετε στη μέση κατά μήκος. Τέλος, διπλώστε αυτό το μακρύ παραλληλόγραμμο σε ένα τετράγωνο έτοιμο για να το βάζετε στο ντουλάπι σας έτοιμο για την επόμενη αλλαγή σεντονιών.

Πώς να διπλώσετε ένα επίπεδο φύλλο;

Είναι πολύ πιο εύκολο να διπλώσετε ένα επίπεδο σεντόνι σε σύγκριση με ένα εφαρμοστό σεντόνι, καθώς μπορείτε ουσιαστικά να το διπλώσετε όπως θα διπλώνατε άλλα ορθογώνια κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες.

Μενού