10 ήρεμες ιδέες για το υπνοδωμάτιο ώστε να μειώσετε το άγχος

Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι ένα καταφύγιο στο οποίο μπορείτε να αποσυρθείτε μετά από μια κουραστική μέρα. Θα πρέπει να είναι ένας καλά σχεδιασμένος και διακοσμημένος χώρος που να σας αντανακλά και τελικά, να σας βοηθά να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να έχει ηρεμιστική επίδραση στη διάθεσή σας.

Είτε διακοσμείτε εκ νέου με ήρεμα ουδέτερα χρώματα, εισάγετε πολυτελή ριχτάρια και κουβέρτες για να κάνετε τον χώρο σας πιο φιλόξενο είτε αναβαθμίζετε το κρεβάτι σας για να του δώσετε την αίσθηση του ξενοδοχείου, η μετατροπή του υπνοδωματίου σας σε ένα χαλαρωτικό καταφύγιο είναι ο τέλειος τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος.

Ο Μάιος είναι ο Εθνικός Μήνας Ψυχικής Υγείας, καθιστώντας τον ιδανικό χρόνο για να εστιάσουμε σε εσάς. Έχοντας αυτό κατά νου, η ομάδα του home&hotel έχει συγκεντρωθεί για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την απόλυτη κρεβατοκάμαρα ζεν που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το άγχος.

Στρώσε το κρεβάτι σου με άνεση

Το κρεβάτι σας είναι ένα ασφαλές καταφύγιο μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. το μέρος που θέλετε να νιώσετε πιο χαλαροί. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι να στρώσετε το κρεβάτι σας για να δημιουργήσετε υποστήριξη που μοιάζει με σύννεφο, καθώς αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αλλά θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε έναν καλύτερο ύπνο.

Συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα κάλυμμα στρώματος. Αυτά είναι ιδανικά για να δώσουν στο στρώμα σας επιπλέον στήριξη και μπορούν να κάνουν το κρεβάτι σας να αισθάνεται πιο άνετα. Στη συνέχεια, ένα πάπλωμα όλων των εποχών θα σας βοηθήσει να σας κρατήσει άνετους και ζεστούς τους κρύους χειμερινούς μήνες, αλλά μπορεί εύκολα να χωριστεί για να μην ζεσταθείτε πολύ το καλοκαίρι. Τέλος, τελειώστε με μαξιλάρια υψηλής ποιότητας για να σχηματίσετε πραγματικά αυτό το κρεβάτι που αξίζει να ονειρευτείτε. Το αποτέλεσμα: ένα κρεβάτι στο οποίο θα ανυπομονείτε να σκαρφαλώσετε στο τέλος κάθε μέρας.

Επιλέξτε μια όμορφη παπλωματοθήκη

Όταν έχετε ένα βελούδινο και πολυτελές πάπλωμα, κάντε το κρεβάτι σας να φαίνεται ακόμα πιο όμορφο με ένα όμορφο παπλωματοθήκη. Επιλέξτε ένα από τα όμορφα καθαρά λευκά κλινοσκεπάσματα για να δημιουργήσετε πραγματικά μια φρέσκια εμφάνιση ή εισάγετε λίγο χρώμα με ένα απαλό ροζ ή ένα λαμπερό γκρι.

Η κορυφαία συμβουλή μας:
Ανοίξτε το παράθυρο και τραβήξτε προς τα πίσω το πάπλωμά σας ενώ είστε απασχολημένοι με την προετοιμασία ή το πρωινό και μετά στρώστε το κρεβάτι σας ως συνήθως. Αυτό το απλό βήμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κρεβάτι σας πιο φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα επιτρέψει στον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το υπνοδωμάτιό σας.
Ο καθαρός αέρας έχει επίσης αποδειχθεί ότι σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, επομένως αυτό το βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε ένα πιο φωτεινό ξεκίνημα της ημέρας σας.

Απολαύστε πολυτελείς και χαλαρωτικές μυρωδιές

Αποδράστε σε μια κατάσταση ηρεμίας χρησιμοποιώντας όμορφα οικιακά αρώματα γύρω από το σπίτι σας. Γνωρίζουμε ότι αρώματα όπως η λεβάντα μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και το γεράνι μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε το άγχος. Επίσης, δεν υπάρχει πιο ζεστή, πιο χαλαρωτική αίσθηση από το να ανάψετε ένα πολυτελές κερί μετά από μια κουραστική μέρα και να αφήσετε το άρωμα να κυριεύσει το σπίτι σας και τις αισθήσεις σας.

Για ένα σταθερό άρωμα που διαρκεί στην κρεβατοκάμαρά σας, επιλέξτε έναν διαχύτη καλαμιού. Για να αγκαλιάσετε τη γαλήνη, προτείνουμε ένα κλασικό άρωμα λεβάντας που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, ώστε να μπορείτε να παρασυρθείτε σε έναν ήρεμο ύπνο.

Επιλέξτε αδιάκοπο ύπνο με κουρτίνες συσκότισης

Ο ύπνος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όσον αφορά τη μείωση του άγχους και την επίτευξη υγιούς νοοτροπίας. Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και οι μέρες μεγαλώνουν, μπορεί συχνά να έχετε διακόψει τον ύπνο σας όταν ο ήλιος αρχίζει να πέφτει από το παράθυρο στις 5 π.μ. – ώρες πριν από το ξυπνητήρι σας.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι κουρτίνες συσκότισης και τα στόρια μπορούν να είναι μια απάντηση σε όλα τα προβλήματά σας. Δεν χρειάζεται πλέον να ξυπνάτε με την ανατολή του ηλίου (εκτός αν το θέλετε φυσικά), και αντ ‘αυτού, μπορείτε να απολαύσετε μια πλήρη νύχτα αδιάκοπου ύπνου. Απλώς κλείστε τα στόρια σας, χαλαρώστε κάτω από το πάπλωμά σας και απολαύστε έναν ήσυχο ύπνο.

Θάψτε τις ανησυχίες σας κάτω από άνετα μαξιλάρια

Η πλήρης άνεση είναι ένα σημαντικό μέρος για την επίτευξη του καλύτερου νυχτερινού ύπνου, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του άγχους, κάνοντάς σας να νιώθετε πιο ενεργητικοί και έτοιμοι για την ημέρα. Εάν ο ύπνος σας υποφέρει, τώρα θα μπορούσε να είναι η τέλεια στιγμή για να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια σας για να σας βοηθήσουν να πετύχετε έναν καλό ύπνο — κατά κανόνα, σας συνιστούμε να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας κάθε 1 έως 2 χρόνια.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό γέμισμα και σταθερότητα για εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν πόνους και πόνους που μπορεί να προκληθούν από τον ύπνο σε ένα ακατάλληλο μαξιλάρι, είτε για το σώμα σας είτε για τον τρόπο που κοιμάστε.
Για μερικές κορυφαίες συμβουλές κατά την επιλογή μαξιλαριού, ρίξτε μια ματιά στο blog μας.

Επιλέξτε ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό σχέδιο χρωμάτων

Το χρώμα μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάθεσή σας, προκαλώντας διαφορετικά συναισθήματα και συναισθήματα. Τα ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί δημιουργούν συχνά συναισθήματα ευτυχίας, ωστόσο μπορεί επίσης να είναι κάπως υπερδιεγερτικά μέσα σε ένα χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο. Τα πιο ψυχρά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο είναι γνωστό ότι είναι πιο ηρεμιστικά και μπορούν συχνά να έχουν μια καταπραϋντική επίδραση, παρόμοια με τα ουδέτερα όπως το λευκό, το γκρι και το πέτρινο.

Αν και ένα λευκό υπνοδωμάτιο μπορεί να ακούγεται γαλήνιο, μπορεί εύκολα να αισθανθεί ελαφρώς κλινικό. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστούμε να ενσωματώσετε ένα μείγμα ηρεμιστικών χρωμάτων που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την ιδανική ήρεμη κρεβατοκάμαρά σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε βάθος και υφή με φυσικές κουβέρτες, ριχτάρια και μαξιλάρια για να δημιουργήσετε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα σε δευτερόλεπτα.

Εισάγετε το Κάποιο Πράσινο & Ζωή

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε σπίτι ενσωματώνοντας φυτά εσωτερικού χώρου. Επιστημονικές μελέτες έριξαν φως και εξήγησαν ότι τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας καθώς και στη σωματική υγεία, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα στρες και βελτιώνοντας τη διάθεσή σου σε καθημερινή βάση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν εύκολα να ευδοκιμήσουν στην κρεβατοκάμαρά σας καθώς και να καθαρίσουν τις τοξίνες στον αέρα, δημιουργώντας μια φρέσκια κρεβατοκάμαρα που είναι ιδανική για έναν ήσυχο ύπνο. Φυτά όπως το Peace Lily και το Parlor Palm είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να ευδοκιμήσουν τόσο σε ατμόσφαιρες με υψηλό όσο και σε χαμηλό φωτισμό. Εάν ανησυχείτε για τον καθαρισμό μετά την πτώση των φύλλων, το φυτό Snake είναι τέλειο για τον καθαρισμό του αέρα και χρειάζεται λίγη φροντίδα.

Declutter & Embrace The Minimalistic Look

Θα έχετε ακούσει τη φράση “ένας τακτοποιημένος χώρος είναι ένα τακτοποιημένο μυαλό” και είναι αλήθεια. Η ακαταστασία στην κρεβατοκάμαρα μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει χάος στο μυαλό σας, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε σε έναν χώρο που προορίζεται να είναι γαλήνιος και χαλαρωτικός. Η γκαρνταρόμπα σας χύνεται στο πάτωμα κάθε φορά που την ανοίγετε; Έχετε σωρούς ακαταστασίας στο κομοδίνο σας; Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε περισσότερο άγχος και άγχος.

Αναδιοργανώστε την γκαρνταρόμπα σας – δίνοντας οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει για πολύ καιρό μπορεί να διευκολύνει την προετοιμασία και να σας βοηθήσει να κάνετε τα πρωινά σας λιγότερο αγχωτικά. Βρείτε νέες επιλογές αποθήκευσης κρεβατοκάμαρας για να διατηρείτε τα πάντα τακτοποιημένα, όπως διαχωριστικά συρταριών ή κουτιά αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι, για να δημιουργήσετε τον επιπλέον χώρο που χρειάζεστε.

Γεμίστε το δωμάτιό σας με φυσικό φως

Δεδομένου ότι η ψυχική ευεξία και ο ύπνος συχνά συμβαδίζουν, δεν είναι περίεργο να γνωρίζουμε ότι το φυσικό φως μπορεί να επηρεάσει και τα δύο. Το να γεμίσετε την κρεβατοκάμαρά σας με φυσικό φως θα σας βοηθήσει επίσης να γεμίσετε την κρεβατοκάμαρά σας με θετική ενέργεια, κρατώντας μακριά αυτές τις αλλαγές διάθεσης — χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Η εισαγωγή περισσότερου φυσικού φωτός στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η επιλογή καθαρού λευκού κρεβατιού, κρεμαστές καθρέφτες για να αναπηδούν το φως στο δωμάτιο και διαλέγοντας ανοιχτές αποχρώσεις για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας. Για περισσότερες συμβουλές για να γεμίσετε την κρεβατοκάμαρά σας με φυσικό φως, ρίξτε μια ματιά στο blog μας.

Να έχετε πάντα μια κουβέρτα κοντά στο χέρι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και ανακουφιστικό από το να αρπάξεις μια άνετη απαλή κουβέρτα για να χωθείς από κάτω καθώς διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή ακούς μουσική. Για να απολαμβάνετε την άνεση και να διατηρείτε τα πράγματα οργανωμένα, επιλέξτε ένα καλάθι με κουβέρτα στην κρεβατοκάμαρά σας. Αυτός δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε πολλές κουβέρτες, αλλά μπορεί επίσης να γίνει ένα όμορφο διακοσμητικό κομμάτι που μπορείτε απλά να το πιάσετε όταν θέλετε να τυλίξετε.

Επιλέξτε από τη σειρά μας με όμορφα χρώματα, στυλ και σχέδια που ταιριάζουν με το θέμα της κρεβατοκάμαρας σας. Από πλούσια ναυτικά έως όμορφα ροζ και ηρεμιστικά φυσικά χρώματα, θα λατρέψετε τη ζεστή αίσθηση των ριχτάρι και τα καλύμματα κρεβατιού μας.

Πώς θα αλλάξετε την κρεβατοκάμαρά σας; Θα θέλαμε να ακούσουμε πώς δημιουργείτε έναν χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης!
Και για περισσότερες κορυφαίες συμβουλές, ανατρέξτε στις συμβουλές μας Facebook ή στο Instagram.

Μενού